Foto’s en meer…

Aanleg van onze tuin, het allereerste begin

Een ode!

Ze heeft bruine manen, donkere priemende ogen, ze lust wel een biertje en op warme, vochtige dagen gaat ze het liefst helemaal uit haar dak, ook als dat zo nu en dan scherpe of prikkende reacties uitlokt.

Nee, zij neemt geen genoegen met een blaadje sla. Ze wil meer en nog meer. Zij is de koningin van onze tuin en hoewel we haar slijmerige voorkomen vaak onuitstaanbaar vinden, kunnen we haar maar beter omarmen. Lieve slak….

Nieuwe randen voor onze bakkentuintjes

Tien van de vijftien bakkentuintjes werden in het voorjaar van 2020 en 2021 vernieuwd. Met veel helpende handen was het in een paar weken gepiept: nieuwe opzetranden impregneren, oude bakken leeghalen, nieuwe bakken in elkaar zetten, aarde terug erin scheppen en tuinieren maar! In 2022 nemen we de laatste vijf bakkentuintjes onder handen.

Paradijs

Impressie

Bezig zijn met je handen, wroeten in de aarde, genieten van de omgeving, het uitzicht, het water, de schepen langs de kade, luisteren naar ruziemakende meerkoeten, een praatje maken met passerende buurtbewoners, nippen aan een wijntje op een warme zomeravond, de stilte ervaren op een zonnige, winterse dag. Dat dus!